با توجه به اینکه ماشین لباسشویی نوعی ابزار برای تمیز کردن است، ممکن است این تصور پیش بیاید که خود ماشین لباسشویی نیازی به تمیز کردن ندارد؛ در صورتی که تصور غلطی است. در واقع، تمیز کردن ماشین لباسشویی، فارغ از ایرانی یا خارجی بودن یا برند آن، یکی از مهم‌ترین کار‌هایی است که باید در فواصل زمانی معین انجام شود؛ در غیر این صورت غیر از بوی نامطبوع داخل ماشین، کپک و انوع میکروب‌ها در قسمت‌های مختلف ماشین‌ لباسشویی جمع می‌شوند و ممکن است، آلرژی و حساسیت‌های پوستی در پی داشته باشند.

برای تمیز کردن ماشین لباسشویی می‌توان از مواد مختلفی استفاده کرد؛ به طور مثال می‌توان ماشین لباسشویی را با کمک سرکه تمیز کرد یا می‌توان از جوش شیرین یا سایر مواد شوینده مثل قرص و پودر جرم‌گیر کمک گرفت. در ادامه، به نکات استفاده از هر یک از این مواد، مراحل تمیز کردن و نحوه شستن ماشین لباسشویی می‌پردازیم. همچنین انواع محصولات سافتلن شامل پودر لباسشویی سافتلن و مایع لباسشویی سافتلن میباشد.

رسوب زدایی ماشین لباسشویی


بیشتر بخوانید: از بین بردن بوی بد لباس 


مراحل جرم‌گیری و تمیز کردن ماشین لباسشویی

برای تمیز کردن ماشین لباسشویی در ابتدا باید یک ماده تمیز‌کننده انتخاب کنید تا روش شست‌وشو نیز مشخص شود. به طور مثال، برای تمیز کردن ماشین لباسشویی با سرکه، باید سرکه را در مخزن اصلی ماشین بریزید، یعنی جایی که لباس‌ها قرار می‌گیرند؛ اگر می‌خواهید از سرکه برای شستن ماشین استفاده کنید، بهتر است یک شوینده دیگر مانند مایع لباسشویی نیز در مخزن مواد شوینده بریزید.

جوش شیرین یکی دیگر از مواد ارگانیکی است که می‌تواند ماشین شما را از همه آلودگی‌ها پاک کند. برای تمیز کردن لباسشویی با جوش شیرین، باید جوش شیرین و آب را با یکدیگر مخلوط کنید و در مخزن مواد شوینده بریزید.

اگر طرفدار مواد ارگانیک نیستید و به شوینده‌های شیمیایی بیشتر اعتماد دارید، می‌توانید برای جرم‌گیری ماشین لباسشویی با قرص و پودر جرم‌گیر اقدام کنید؛ کافی است یکی از این دو را در مخزن اصلی ماشین لباسشویی یا مخزن مواد شوینده بریزید.

در مرحله بعدی پس از انتخاب مواد شوینده و ریختن آن‌ها در جایگاه مناسب، طولانی‌ترین چرخه شستشوی ماشین را با گرم‌ترین حالت آب انتخاب کنید و پس از اینکه چرخه شستشو کامل شد، از یک حوله، اسفنج یا ابر برای تمیز کردن کثیفی‌های باقی مانده استفاده کنید. حتماً دقت کنید که تمیز کردن لاستیک ماشین لباسشویی و سایر قسمت‌های باقی‌مانده مانند مخزن پودر را فراموش نکنید. پس از انجام این مرحله، مراحل تمیز کردن ماشین لباسشویی به پایان رسیده است.

بهتر از است پس از پایان کار، درب ماشین لباسشویی برای مدتی باز باشد تا تمام قسمت‌های آن کاملا خشک شود، زیرا اگر رطوبت در مخزن باقی بماند می‌تواند محلی برای ایجاد کپک باشد و زحمت شما بی‌نتیجه باشد. در صورت کپک زدن ماشین لباسشویی میتوانید از مقاله پاک كردن كپک ماشين لباسشويی کمک بگیرید.

مراحل تمیز کردن ماشین لباسشویی ال‌جی، دوو، سامسونگ یا هر برند دیگری به همین صورت است اما توصیه می‌شود حتماً برای آگاهی بیشتر از ویژگی‌های ماشین لباسشویی، دفترچه راهنمای آن را بخوانید و به نکاتی که در دستور‌العمل‌های آن آمده، توجه کنید.

جرم گیری ماشین لباسشویی با سرکه

بیشتر بخوانید: از بین بردن لکه رنگ مو روی لباس

با چه مواد شوینده‌ای می‌توان ماشین لباسشویی را شست؟

همان‌طورکه در بالا دیدیم، علاوه بر مواد طبیعی مثل جوش شیرین یا سرکه، از مواد شوینده نیز می‌توان برای شستشوی ماشین لباسشویی استفاده کرد. این مواد شوینده شامل قرص‌های جرم‌گیر، قرص‌های ماشین لباسشویی، پودر‌ها یا مایع ماشین لباسشویی است. توصیه ما برای رسوب‌زدایی ماشین لباسشویی و تمیز کردن این است که از ترکیب مواد شوینده همراه با مواد طبیعی استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید از پودر لباسشویی سافتلن یا قرص لباسشویی سافتلن همراه با سرکه برای تمیز کردن ماشین لباسشویی استفاده کنید. با توجه به اینکه پودر لباسشویی سافتلن دارای آنزیم‌های مختلف است، می‌تواند بهترین گزینه برای پاک کردن کثیفی‌های داخل ماشین لباسشویی باشد. همچنین، رایحه‌های مختلف مایع و پودر لباسشویی سافتلن به خوشبو شدن ماشین و در نتیجه لباس‌ها کمک می‌کند.

نکته دیگری که در اینجا باید به آن اشاره کنیم این است که برخی تصور می‌کنند استفاده از وایتکس برای ضدعفونی کردن ماشین لباسشویی باعث تمیزی بیشتر ماشین و ضدعفونی کردن آن می‌شود؛ درست است که وایتکس یک ماده تمیزکننده قوی است ولی با توجه به مواد خورنده که در این شوینده وجود دارد، باعث زنگ‌زدگی استیل و فولاد ماشین لباسشویی و همچنین از بین رفتن رنگ لاستیک ماشین خواهد شد.

هر چندوقت یک بار باید ماشین لباسشویی را تمیز کرد؟

معمولاً در دفترچه راهنمای ماشین‌های لباسشویی مختلف، زمان تمیز کردن ماشین لباسشویی با توجه به نوع آن ذکر شده است یا با توجه به برخی از مشخصات می‌توان متوجه شد که ماشین لباسشویی نیاز به تمیز کردن دارد. به طور مثال، کیفیت شستشو پایین می‌آید یا لباس‌ها پس از شستشو هنوز بوی نامطبوعی دارند که نشانه جرم و رسوب در ماشین است.

عوامل دیگری نیز در تعیین زمان شستشو تأثیرگذار است. به طور مثال، اگر از ماشین لباسشویی زیاد استفاده می‌کنید یا اگر لباس‌هایی که در ماشین لباسشویی شسته می‌شوند کثیفی‌های بیشتری دارند، مثلاً شامل لکه‌هایی مثل لکه‌های گریس هستند، رسوبات و کثیفی‌های بیشتری در قسمت‌های مختلف آن جمع می‌شود و باید در فواصل زمانی کوتاه‌تری تمیز شود.

فارغ از نکاتی که در این قسمت اشاره کردیم، به طور کلی توصیه می‌شود حداقل یک‌بار در ماه به ماشین لباسشویی خود را تمیز و جرم‌گیری کنید.

جرم گیری ماشین لباسشویی با قرص و پودر جرمگیر

بیشتر بخوانید: مضرات پودر ماشین لباسشویی

چگونه از ایجاد جرم و رسوب در ماشین لباسشویی جلوگیری کنیم؟

همیشه شنیده‌ایم که پیشگیری بهتر از درمان است! این مثل قدیمی در اینجا نیز کاربرد دارد، تمیز نگه داشتن ماشین لباسشویی و جلوگیری از ایجاد رسوب و جرم، کار آسانی است که با انجام چند راه حل ساده قابل پیشگیری است. کافی است نکات زیر را رعایت کنید تا همیشه ماشین لباسشویی شما تمیز و درخشان باشد:

لباس‌های خیلی کثیف را ابتدا با دست پاک کنید

خیلی از مواقع پیش می‌آید که لباس‌ها دچار آلودگی‌های زیادی هستند (به طور مثال گِلی هستند)، در این شرایط بهتر است ابتدا گل‌ها را از روی لباس پاک کنید و سپس آن‌ها با ماشین بشویید. گل‌ و سایر آلودگی‌های این چنینی در قسمت‌های مختلف ماشین لباسشویی رسوب می‌کند و به راحتی پاک نمی‌شود.

قبل از شست‌وشوی لباس‌ها، جیب آن‌ها را چک کنید

گاهی چیز‌هایی مثل سنجاق، سکه، پوسته آجیل و … در جیب لباس‌ها جا می‌ماند که ممکن است در قسمت‌های مختلف ماشین لباسشویی خصوصاً لوله‌های خروجی گیر کرده و باعث تخلیه نشدن کامل آب آلوده و سایر کثیفی‌ها از ماشین شود.

بیش از حد از مواد شوینده پودری استفاده نکنید

زمانی که شوینده‌ها بیش از مقدار مورد نیاز مصرف بشوند، در آب داخل ماشین لباسشویی حل نشده و در قسمت‌های مختلف ماشین باقی می‌مانند و رسوب ایجاد می‌کنند؛ به همین جهت توصیه می‌شود با توجه به دمای آب ماشین و کثیفی لباس‌ها از مقدار مناسبی از مواد شوینده پودری استفاده کنید تا مجبور نباشید در فاصله‌های زمانی کوتاه‌تر به جرم‌گیری ماشین لباسشویی بپردازید.

جمع‌بندی

فارغ از اینکه ماشین لباسشویی شما ایرانی یا خارجی است، در فواصل زمانی معین باید برای تمیز کردن آن اقدام کنید تا از ایجاد رسوب و رشد و تکثیر کپک در آن جلوگیری شود. معمولاً توصیه می‌شود حداقل ماهی یک‌بار ماشین خود را تمیز کنید.
برای تمیز کردن ماشین لباسشویی می‌توانید از مواد طبیعی مانند سرکه، جوش شیرین و … یا مواد شیمیایی مانند پودر جرم‌گیر یا مایع و پودر لباسشویی استفاده کنید. توصیه ما استفاده ترکیبی از این مواد است؛ می‌توانید از ترکیب سرکه که در مخزن ماشین لباسشویی می‌ریزید به همراه پودر یا مایع لباسشویی سافتلن که در محفظه پودر ماشین ریخته می‌شود، استفاده کنید و بهترین نتیجه ممکن را بگیرید.

مطالب مرتبط
نظر بدهید